Een slagplaat van vinyl maken is iets waar ik al tijden mee bezig ben en dat niet zo lang geleden voor het eerst echt gelukt is.

Vinyl is een lastig materiaal om te bewerken zo bleek al snel: soms breekt een plaat bij de eerste bewerking meteen in stukken of smelt het vinyl, met lelijke rafelranden als gevolg.

Desondanks wilde ik toch een slagplaat van vinyl voor de Telecaster die ik bouwde. Omdat ik wist dat het kon en omdat het supercool is als je het mij vraagt.

Om mijn eigen LP’s niet te hoeven opofferen bezocht ik regelmatig de plaatselijke kringloop om daar uit de platenbakken pareltjes van George Baker, Dolly Parton en Rick Astley te vissen om deze vervolgens op mijn freestafel te lijf te gaan.

Michael Jackson’s Thriller was de eerste LP die heel bleef en alle bewerkingen overleefde. Uiteraard met een paar lagen nitro ter bescherming van het label.

Nu ik het “productieproces” in de vingers heb ben ik van plan meer slagplaten van vinyl te maken. Door de afmetingen van een 12″ LP zijn de mogelijkheden beperkt: een slagplaat van vinyl is vooralsnog mogelijk voor een Fender Telecaster, Gibson SG of Les Paul.

Ook een slagplaat van Vinyl voor je te gitaar? Neem even contact op.