Bij veel gitaren en bassen is de gitaarelektronica vaak het ondergeschoven kindje: goedkope onderdelen van lage kwaliteit zorgen vaak voor problemen. Denk hierbij aan:

  • Krakende potmeters
  • Krakende schakelaars
  • Potmeters die meer op een aan-uit schakelaar lijken dan een pot
  • Geen output of gekraak als je het gitaarsnoer aanraakt
  • Een hinderlijke brom

Al deze problemen kunnen worden opgelost. Vaak door de betreffende onderdelen te vervangen door kwaliteitsonderdelen van onder andere CTS, Switchcraft, Neutrik, Fender en Gibson. Daarnaast kan ik de ruimte achter je elementen afschermen met koperfolie zodat je ook verlost bent van die hinderlijke brom.

Naast reparaties aan je gitaarelektronica kan ik je ook helpen met upgrades en custom gitaarelektronica. Hieronder wat voorbeelden.

ELEMENTEN VERVANGEN

Een humbucker in de brugpositie van je strat of in de halspositie van je Tele. Het vervangen van een of meerdere elementen door kwaliteitselementen van Seymour Duncan, Dimarzio, Lindy Fralin of Kinnman. Of toch een set actieve EMG’s? Het kan allemaal en heeft een enorme invloed op de klank van je gitaar.

CUSTOM SWITCHING

Een 5 standen schakelaar in je Les Paul waarbij de humbuckers ook worden gesplits in single coils? Een rotary switch in plaats van een standaard elementschakelaar. Een push-pull pot om je humbucker te splitten of toch een mini toggle switch?

COMPLEET NIEUWE BEDRADING

Tevreden met je elementen maar wil je de kwalitatief inferieure potmeters, schakelaar en output jack laten vervangen? Kies dan voor een compleet nieuwe bedrading met CTS pots, neutrik of switchcraft jack, vintage pushback wire en schakelaars van Fender of Gibson. Misschien is een treble bleed mod dan ook wel iets voor jou.

INBOUWEN VAN PRE-AMPS

Sadowsky pre-amp gekocht maar al die draadjes met verschillende kleuren doen je duizelen? Of heb je nog nooit een soldeerbout vastgehouden en ben je bang dat je eerder bekend wordt als pyromaan dan als muzikant?

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een indicatie van wat ik voor je kan doen op het gebied van gitaarelektronica. Vragen? Bel of mail even om jouw wensen door te spreken.