Gitaarmaker. Eindbaas van GuitarSupplies.nl. Muziekliefhebber. Ervaren gitarist. schrEEf af en toe voor music maker (RIP). Gelegenheidsfotograaf. Draait soms vinyl.

Een ‘about me’ pagina schrijven blijft een van de lastigste dingen die er zijn vind ik. Het wordt al snel een opsomming van ronkende superlatieven en ik denk dat bezoekers aan deze site (jij dus!) daar niet op zitten te wachten.

OK, de korte versie:

Vroeger

In 1981 was ik tien jaar en had ik een jaar Algemene Muzikale Vorming (blokfluit!) op de plaatselijke muziekschool doorstaan. Nu kon ik dan eindelijk gitaar gaan spelen. Elektrisch uiteraard want Brian Setzer van de Stray Cats en Andy Summers van The Police waren ├╝bercool! Al snel moest ik een kleine teleurstelling verwerken toen bleek dat er op diezelfde plaatselijke muziekschool alleen klassiek gitaarles werd gegeven. Klassiek gitaar werd het dus. En les kreeg ik van Paul Engelgeer.

Een paar jaar later had ik middels een krantenwijk genoeg geld bij elkaar geschraapt om dat bij Staffhorst in Amersfoort om te zetten in mijn eerste elektrische gitaar. Een Tokai TST-40 om precies te zijn. Een stratocaster kopie die leek op blackie van Eric Clapton maar ook op de strat van Europe’s John Norum ten tijde van The Final Countdown.

En toen was het hek van de dam. Klassiek vond ik toen steeds minder interessant (sorry Paul) en uiteindelijk nam ik een tijdje les van Tino Duchateau die mij de beginselen van jazzgitaar bijbracht.

Later, als ik groot ben

Naast spelen merkte ik dat ik mijn elektrische gitaar ook uit elkaar kon halen en dat je er ook dingen aan kon verbeteren veranderen. Een snuffelstage bij Kees Dee in Amersfoort deed mij op 16 jarige leeftijd besluiten dat ik later als ik groot zou zijn iets met gitaren wilde doen.

Begin 2013 besloot ik dat ik groot genoeg was en nam ik het besluit een opleiding gitaarbouw en gitaarreparatie te gaan volgen bij Daniel Marcovich in Amsterdam.

Deze opleiding werkt volgens het meester -gezel principe en kent geen vastomlijnd curriculum en ook geen vastomlijnde opleidingsduur. In de loop van 2014 heb ik de opleiding afgerond.

In april 2014 ben ik gestart met een praktijk voor gitaarreparatie vanuit mijn atelier in Bussum en dat is waarschijnlijk ook de reden dat jij dit allemaal hebt zitten lezen.

Toch?

Dus pak de telefoon of stuur een mail en laat mij jouw gitaar in orde maken.