Guild S-60D 1978 USA

Dit is je kans om in het bezit te komen van een vintage USA made Guild uit de tijd dat de solidbodies door Guild in Amerika werden gemaakt waarbij gebruik werd gemaakt van top kwaliteit Honduras mahonie voor de body en hals en palissander voor de toets.

De slogan van Guild is “Made to be played” en dat is bij dit bijna 46 jaar oude exmeplaar vrij goed gelukt getuige de gecraqueleerde lak en de gebruikelijke deukjes, butsen en andere littekens die het resultaar zijn van intenstief gebruik. Het gaat hier dus om een player grade vintage Guild S-60D uit 1978.

De Guild S-60D werd in 1977 ge├»ntroduceerd. Origneel uitgevoerd met twee DiMarzio single coils maar die zijn in de loop der tijd vervangen door twee humbuckers in de klassieke Les Paul configuratie. De huidige Alnico 5 humbuckers zijn in Itali├ź gemaakt door Marco Pontillo.

De gitaar is op de elektronica, pick-ups en slagplaat na origineel. Geen breuken of andere schade anders dan sporen van intensief gebruik. Door nagelopen en afgesteld op een setje .10 snaren en klaar voor nog eens 46 jaar.

De gitaar wordt geleverd met een niet originele hard shell case.

VERKOCHT

Meer pre-loved gitaren en gear in je inbox? Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief.